Меню

Архів

Квітень 2024 (2)
Березень 2024 (15)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (8)
Грудень 2023 (7)
Листопад 2023 (13)

Пошук

Опитування

Оцініть сайт

   
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Корисні посилання





















День довкілля


Категорія: Новини та інформація



     День довкілля відзначається щорічно в третю суботу квітня. З метою забезпечення суттєвого поліпшення стану довкілля, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища, щорічно у квітні, впродовж місяця проводяться заходи з озеленення та благоустрою територій.

     Кожен з нас може долучитися до збереження цієї планети і це не так важко, як здається на перший погляд.

7 дуже простих способів, які можуть допомогти зберегти довкілля:

      1. Відмовитися від поліетиленових пакетів - екологічно та економічно.

      Пластик не розкладається природним шляхом: в Тихому океані вже утворився острів, який повністю складається з відходів життєдіяльності людини. Наївшись такого сміття, щорічно гине 100 тисяч тварин. Тому краще носити з собою зручну багаторазову екоторбу, яка буде корисна для екології і допоможе заощадити сотню-дві гривень, позбавивши від необхідності щоразу купувати новий пластиковий пакет.

     2.  Відмовитися від одноразового посуду.

      Замість того, щоб купувати воду у пластикових пляшках, можна придбати пляшку багаторазового використання і носити воду з собою. Замість одноразового посуду - звичайний.

     3. Бути енергоефективним у побуті.

      Вдень по-максимуму використовуйте ресурси природного світла. Коли вже вмикаєте світло ввечері, робіть це тільки там, де це необхідно.

     4. Обирати найбільш екологічній транспорт.

      Замість використання персональної автівки, можна їздити на роботу на громадському транспорті. А ще краще - на велосипеді або пішки. Це не тільки екологічно, а ще й безкоштовно.

     5. Економити воду.

     Економити воду, насправді, не так важко. Замість ванни, можна прийняти душ. Вимикання води, поки ви чистите зуби два рази на день, може зберегти 30 літрів води на день - а це 900 літрів на місяць.

     6. Купуйте менше та не викидайте.

     Досить часто стається так, що речі, які ми купуємо, стають нам невдовзі непотрібними. У європейських країнах на вулицю виставляють непотрібні меблі: стільці, дивани, тумби для ванної кімнати, шафи - таким чином здійснюється «кругообіг речей в природі», що зменшує кількість сміття.

     7. Сортувати сміття і віддавати на переробку.

     Замість того, щоб скло, пластик та папір опиниляся на смітнику чи в океані, вони можуть бути перероблені на інші продукти. Для цього ми маємо сортувати відходи та викидати їх у спеціальні смітники для переробки. Віддавати на переробку можна такі речі як папір, батарейки, пластик, скло та багато іншого.

     Рекомендуємо перелік заходів до Всеукраїнського дня довкілля:

- здійсніть разом із учнями віртуальну подорож унікальними природними парками та в деталях розгляньте неповторну природу краєвидів України. https://lowcost.ua/national-parks-ua/

- запропонуйте дітям разом зробити малюнок, присвячений Дню довкілля.

- проведіть дидактичні ігри на екологічну тему:

https://vseosvita.ua/library/didakticni-igri-po-ekologii-24644.html

http://vihovateli.com.ua/razvivayushchie-igry/6265-didakticheskie-igry-po-ekologii.html

 

Полюбіть природу!

Так, Ви захочете захищати її і зрозумієте, що кожна Ваша дія має силу! А Ваші діти і онуки скажуть Вам: «Дякую, що зробив світ кращим».





 (голосів: 2)
| 14.04.2021 | Переглядів: 313 | Коментарів: 0 | Друкувати |




Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: