Меню

Архів

Квітень 2024 (2)
Березень 2024 (15)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (8)
Грудень 2023 (7)
Листопад 2023 (13)

Пошук

Опитування

Оцініть сайт

   
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Корисні посилання





















Дистанційна освіта для дошкільнят


Категорія: Новини та інформація



Дистанційна освіта для дошкільнят Дистанційна освіта для дошкільнят

 

     З 24 лютого 2022 року російська загарбницька війна поставила під загрозу те, що ми всі так бережно плекали - щасливе дитинство наших вихованців, внесла корективу у наше повсякденне життя і, звичайно, організацію роботи з дітьми. Зараз заклади дошкільної освіти Іванківської територіальної громади здебільшого працюють в дистанційному режимі. Зокрема, ЗДО (ясла-садок) №1 «Сонечко» комбінованого типу ділиться досвідом роботи з онлайн освіти.

     З 1 вересня 2022 року педагогічний колектив Іванківського ЗДО №1 «Сонечко» розпочав свою роботу з організації освітньої діяльності в умовах сьогодення. Насамперед, вихователь-методист, Ющенко Г.А., проаналізувала склад вихованців кожної вікової групи, розробила розклад занять та поділила обов’язки між вихователями і спеціалістами дитячого садочка з метою охоплення дистанційною освітою всіх дітей та оптимізації освітнього процесу. Таким чином в ЗДО працює три групи вихователів, музичні керівники, інструктор з фізкультури, вчитель англійської мови, які, відповідно до розкладу, віковим особливостям дітей (молодший, середній, старший), за вимогами програми, «Українське дошкілля», планують освітні заходи, готують різноманітний матеріал, знімають заняття та монтують відео використовуючи  сучасні інтернет-програми.

     Поступово набувався досвід та зростала професійна майстерність педагогів працювати  в умовах онлайн. Селезньова С.В., вихователь, перша відкрила свій ютубканал https://@user-sg7lb6ht2eі почала використовувати новітні технології. Своїм досвідом вона поділилась з колегами та провела для них майстер-клас«Знімаємо відео заняття». Павленко К.В. успішно опанувала простори інтернету та створила ютубканал, який має назву «Дошкільникам» https://@user-fh8cm3nk9n.

     Але, враховуючи емоційний стан дітей їх психологічний дискомфорт, практичний психолог Прищепа Т.І. працює з вихованцями на базі ЗДО «Іванко», проводячи заняття індивідуальні та за своєю авторською програмою «Джерельця доброти». Своїм досвідом, професійними здобутками, методичними посібниками, програмами, вона охоче ділиться з колегами на своєму сайті https://cajt-psihologa-prischepi-t-i.mozellosite.com/

     Чижевська І.В. працює з вихованцями старшої логопедичної групи в ЗДО «Іванко», за індивідуальним розкладом та розміщує логопедичні заняття на сторінці групи у вайбері та на сайті садочку, залучає до співпраці батьків.

     В рамках підготовки до педради «Взаємодія ЗДО з сім’ями дітей, як учасниками освітнього процесу», Ющенко Г.А. була проведена тематична перевірка «Ефективність дистанційної освіти з дітьми дошкільного віку» та анкетування батьків онлайн. Результати тематичної перевірки, показали, що більшість батьків розуміють важливість розвитку власних дітей, та беруть участь в освітньому процесі, переглядають відеозаняття разом з дітьми, виконують завдання. Звісно, не всі батьки долучаються до дистанційного навчання, то ж педагоги постійно діляться досвідом роботи з батьками, обговорюють дистанційні форми залучення їх до співпраці.

     Також були проведені всі заплановані заходи відповідно до річного плану роботи: інтерактивна майстерня «Сонячний дім», інтерактивний лекторій "Психологічні хвилинки в освітньому процесі ЗДО", дискусія «Торгівля людьми - це не міф, це реальність», круглий стіл «Булінг: інформація, проблема, вирішення» практичним психологом Прищепою Т.І., проблемний семінар «Освіта дітей з ООП в умовах ЗДО», творча дискусія «Культура спілкування в онлайн-просторі» вихователем-методистом Ющенко Г.А..

     Крім того наші вихователі працюють в ЗДО «Іванко» та кожного дня чергують, допомагають основним вихователям  під час повітряних тривог.

     Адміністративно-господарський персонал забезпечує виконання санітарно-гігієнічних вимог в приміщеннях ЗДО, подвір’ї, саду, прилеглій території і працює в ЗДО «Іванко».

     Вся робота колективу висвітлюється на сайті дитсадочкуhttps://ivankivskij-zdo-1.mozellosite.com.

     Готові поділитися досвідом «Освіта онлайн» з працівниками дошкільної освіти https://cajt-psihologa-prischepi-t-i.mozellosite.com/, https://youtube.com/@user-sg7lb6ht2e, https://youtu.be/lOZNMMAQi-E





 (голосів: 2)
| 12.12.2022 | Переглядів: 114 | Коментарів: 0 | Друкувати |




Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: