Меню

Архів

Квітень 2024 (2)
Березень 2024 (15)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (8)
Грудень 2023 (7)
Листопад 2023 (13)

Пошук

Опитування

Оцініть сайт

   
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Корисні посилання





















Серце зберігає пам'ять про минуле


Категорія: Новини та інформація



Серце зберігає пам'ять про минуле Серце зберігає пам'ять про минуле Серце зберігає пам'ять про минуле Серце зберігає пам'ять про минуле Серце зберігає пам'ять про минуле
    Від великої Перемоги нас відділяє сімдесят років. Але подвиг воїнів-визволителів завжди пам’ятатимуть діти, онуки, бо вони зберегли найголовніше – життя! Зберегли людство, подарували мирне небо над головою. 
    «1939-1945. Пам'ятаємо! Перемагаємо!» - під таким девізом в районному ЦДЮТ пройшов тиждень бойової слави, присвячений ювілейній річниці Перемоги над нацизмом. 
    7 травня 2015 року гуртківці  Іванківського районного ЦДЮТ здійснили поїздку до села історичних переправ — Блідчі: меморіального комплексу 18 загиблим ковпаківцям, стели з іменами тих, хто загинув за свободу рідної землі. Радо зустріла юних гостей вчитель історії Надія Миколаївна Шпак. Вона розповіла дітям про перебування в лісах партизанського з'єднання під командуванням Сидора Артемовича Ковпака.  Бійцями  у березні 1943 року було знищено мости через р.Тетерів в районі Іванкова, р. Здвиж, а також залізничний міст на станції Тетерів. Під час тяжких боїв повністю розгромлено переважаючі сили противника. Та нажаль, ціна перемоги у цьому бої місцевого значення виявилася кривавою. Перед очима дітей ніби оживали картини минулого. Відвідали вихованці шкільний музей партизанської слави, який розташований у приміщенні Блідчанського навчально – виховного об’єднання «Загальноосвітня школа – дитячий садок».
    Шкільний автобус продовжив екскурсію до урочища «Березівка», де чекали вихованці гуртка географічного краєзнавства Шпилівської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Любов Митрофанівна Глущенко). Активні гуртківці - Анна Топчан, Ангеліна Вакуліна та Тетяна Глущенко -  провели екскурсію до місця страти 26 червня 1943 року 22 підпільників серед яких Клавдія Терентюк, Катерина Фещенко, Фаїна Лосєва. До обеліску була покладена червона троянда, як символ нескореності, адже саме цю квітку попросила зірвати Катерина Фещенко, коли проходила свій останній земний шлях до місця страти. 
    Такі зустрічі нагадують нам ще раз про неоціненний вклад воїнів та простих людей у здобуття Перемоги і про наш обов'язок – пам'ятати. Діти сказали щирі слова вдячності за збережений мир і поклали до обелісків живі квіти. 
Марченко Г.Д.
директор ЦДЮТ





 (голосів: 1)
| 12.05.2015 | Переглядів: 1110 | Коментарів: 0 | Друкувати |




Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: