Меню

Архів

Квітень 2024 (2)
Березень 2024 (15)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (8)
Грудень 2023 (7)
Листопад 2023 (13)

Пошук

Опитування

Оцініть сайт

   
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Корисні посилання





















Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не переможе мій народ!


Категорія: Новини та інформація



Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не переможе мій народ! Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не переможе мій народ!

    Під такими полум’яними словами  проходила в Іванківському Центрі дитячої та юнацької творчості зустріч лідерів районного учнівського самоврядування із воїнами АТО.

    Молоде покоління ще й до цього знало про війну не лише з книжок та стрічок новин в Інтернеті. Протягом ось уже двох років, відколи триває неоголошена війна, багато гуртківців долучилася до благородної справи допомоги воїнам-землякам. Вихованці ЦДЮТ своїми руками майстрували обереги для захисників Батьківщини, надсилали воїнам свої малюнки й листи із сердечними словами вдячності та підтримки, солодощі. А напередодні Нового року навіть надіслали на Східний фронт символічні ялинки, як своєрідний привіт бійцям із рідного дому.

    Тому візит вояків, які брали участь у бойових операціях на сході України, справив на дітей надзвичайне враження. Зустрітися з учнівськими лідерами люб’язно погодилися Андрій Петрович Сохальський, Олександр Михайлович Притика та Віктор Миколайович Красюн.

    Спілкування з військовослужбовцями проходило в теплій, дружній атмосфері. Затамувавши подих, слухали юнаки та дівчата розповіді із вуст своїх земляків про фронтове повсякдення солдатів, їх нелегку звитяжну працю. Захоплення присутніх викликала розповідь Віктора Миколайовича, який «заочно» познайомив дітей із своїм чотирилапим побратимом. Від кінолога  діти дізналися, як собаки допомагають людям знаходити вибухівку, попереджають про небезпеку та здатні підняти настрій навіть цілому батальйону своєю відданістю й кмітливістю.

    Шкільні «урядовці» й самі не лишалися осторонь розмови. Юнаки й дівчата розпитували фронтовиків про те, з якими думками ті відправлялися на неспокійні рубежі, що відчували їхні родини, проводжаючи найрідніших на фронт. Цікавилися учні й тим, який режим дня  військовослужбовців чи всім необхідним  вони забезпечені, як складались їх відносини із місцевим населенням, ставили чоловікам аж надто «дорослі питання»: про цінність людського життя, про зраду й вірність, про бойову дружбу.

    Але найбільше дітей та їх наставників, які прибули до Центру творчості разом із своїми вихованцями, цікавило одне-єдине: чи швидко прийде мир на українську землю. Гості запевнили, що це станеться обов’язково. Адже усі, хто воює зараз на Сході, твердо вірять у перемогу нашого народу. Та й неможливо повернутися без неї, коли на тебе з надією дивляться  щирі дитячі очі.

    Після хвилини мовчання на вшанування загиблих під час проведення антитерористичних операцій на сході України, воїни отримали на згадку від вихованців Центру творчості метелики-обереги, виконані у кольорах національного прапору. А ще – квіти й слова вдячності й підтримки.

    Вихованці Іванківського районного ЦДЮТ й надалі усіляко допомагатимуть нашим героїчним землякам, які боронять незалежність рідного краю. Адже, якщо ти ще дитина, то це не означає, що маєш стояти осторонь та бути байдужим.

Харитонова Н.Л.

заступник директора ЦДЮТ





 (голосів: 1)
| 12.11.2015 | Переглядів: 755 | Коментарів: 0 | Друкувати |




Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: