Меню

Архів

Квітень 2024 (2)
Березень 2024 (15)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (8)
Грудень 2023 (7)
Листопад 2023 (13)

Пошук

Опитування

Оцініть сайт

   
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Корисні посилання





















Семінар-практикум для вчителів української мови та літератури і для вчителів зарубіжної літератури


Категорія: Новини та інформація



Семінар-практикум для вчителів української мови та літератури і для вчителів зарубіжної літератури Семінар-практикум для вчителів української мови та літератури і для вчителів зарубіжної літератури Семінар-практикум для вчителів української мови та літератури і для вчителів зарубіжної літератури Семінар-практикум для вчителів української мови та літератури і для вчителів зарубіжної літератури

     25 лютого 2016 року на базі Розважівської ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений семінар-практикум для вчителів української мови та літератури і для вчителів зарубіжної літератури.  Відкритий урок з української мови в 11 класі  на тему «Пунктуація складного речення» провела Яцухно Олена Григорівна.  Дидактичний матеріал, підібраний вчителем, відповідав епіграфу уроку: «Лиш той, хто думати навчився, пізнає скоро ціль життя…» (С.Горлач). Урок пройшов у формі гри, основними етапами якої були блок-схеми, пошук-дослідження, графічний диктант…

Урок з української літератури для учнів 8 класу на тему «Національна драма. І.Карпенко-Карий – видатний український драматург ХІХ ст. Трагікомедія «Сто тисяч» – класичний взірець українського «театру корифеїв» провела Герасименко Тетяна Миколаївна. Вона ознайомила учнів з особливостями розвитку театрального мистецтва в Україні у ХІХ ст. та найважливішими сторінками життєвого і творчого шляху І.Карпенка-Карого, з історичною та життєвою основою трагікомедії «Сто тисяч». На уроці були цікаві бліц-опитування, презентація «Життя і творчість І.Карпенка-Карого», інсценівка епізоду з п’єси «Сто тисяч», тестування та ін.

Урок із зарубіжної літератури для учнів 5 класу на тему «Е.Портер. «Полліанна. Ідея радості та відкриття світу у творі»» провела Іванченко-Кошіч Тамара Сергіївна. На уроці присутні простежили вплив гри в радість на долю персонажів повісті, побачили багато видів різноманітних вправ: «Літературні паралелі», «Хмари-зорі», «Маска», «Кордон», «Кошик оптимізму», «Поділися радістю» та ін.

         Насамкінець всі гості відвідали літературне свято з нагоди 145-ї річниці від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки. У виконанні учнів  прозвучали вірші Лесі Українки, пісні про Україну… Упродовж свята під мультимедійний супровід проходила презентація слайдів основних епізодів з життєвого і творчого шляху Лесі Українки.





 (голосів: 1)
| 29.02.2016 | Переглядів: 1023 | Коментарів: 0 | Друкувати |




Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: