Меню

Архів

Квітень 2024 (2)
Березень 2024 (15)
Лютий 2024 (40)
Січень 2024 (8)
Грудень 2023 (7)
Листопад 2023 (13)

Пошук

Опитування

Оцініть сайт

   
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Корисні посилання





















Дню Гідності та Свободи присвячено


Категорія: Новини та інформація



  21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, з метою вшанування громадянського подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.

  У загальноосвітніх закладах Іванківського району відбулися заходи, присвячені цим подіям.

  У районному ліцеї президент учнівського самоврядування Юлія Устименко представила презентацію «21 листопада – День Гідності і Свободи» про Помаранчеву Революцію та Революцію Гідності 2013 року. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання Небесну Сотню та воїнів АТО, які загинули, захищаючи наш мир і спокій. На завершення заходу всі присутні виконали Гімн нашої держави. Відбулася благодійна акція «Допоможи бійцям АТО», під час якої учні зібрали печиво, цукерки, чай, каву, засоби гігієни, та відправили на передову.

Дню Гідності та Свободи присвячено

  Вихованці гуртка «Лідер» на базі Запрудського НВО організували і провели урок-реквієм «Збережемо гідність і свободу українського народу». Ведучі заходу Віра Мельниченко та Діана Мельчакова розповіли про доленосні події в Україні 2004 року та у листопаді 2013 - лютому 2014 року. Діти виконували патріотичні пісні, читали вірші. Учасники заходу переглянули фотографії, зроблені у дні революційних подій на Майдані у столиці.  Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

  У Розважівській ЗОШ було проведено загальношкільний захід «Ми хочемо миру у нашій країні!». Вихованці та керівники гуртків  вшанували Героїв Майдану та Героїв АТО, зокрема і наших земляків та поклали квіти до   пам’ятника Героям Небесної Сотні, встановленому у селі Розважів.

Дню Гідності та Свободи присвячено

  У Феневицькому НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів» за участю вихованців гуртка історичного краєзнавства було проведено захід «Україна гідна Свободи». Учасники заходу вшанували  мужність  захисників  країни, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод громадян, національних інтересів України. У своїх виступах діти обіцяли свято берегти пам’ять про подвиг та бути гідними громадянами України.

  Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Майдану і воїнів-захисників України, які загинули за світле майбутнє України під час проведення антитерористичних операцій на Сході України.

Дню Гідності та Свободи присвячено

  У Термахівській школі відбувся захід «Крокуємо вільною Україною», яке підготували лідери учнівського самоврядування та вихованці гуртка «Школа лідерів». Ведучі заходу Катерина Золотоверх та Владислав Олексієнко згадали  події  2004-го та листопада 2013 - лютого 2014 років, коли український народ став на захист прав і свобод своєї держави та європейських цінностей. Пісні про Україну виконували Марина Горкуша, Вікторія Ляховська, Дарина Малашенко. До них долучилися молодші школярі Ярослав Горкуша, Руслан Боб, Олександр Піскун. Хвилиною мовчання було вшановано Героїв Небесної Сотні та воїнів, що загинули на східних кордонах  України, захищаючи цілісність нашої держави. Учнями було виготовлено «Капсулу часу», у яку закладено мрії і побажання про майбутнє нашої України.

Дню Гідності та Свободи присвячено

  Ярмарок солодощів організували діти Прибірського НВО  на підтримку пораненого воїна АТО Сергія Гриненка. Готуючись до неї, вчителі, школярі (притому – кожен клас зі своїм керівником) та їх батьки підготували вдома різні страви, солодощі, напекли пиріжків, наварили вареників, насмажили дерунів з салом тощо, До речі, безпосередню участь в акції взяли й мама Сергія - Валентина Миколаївна Батрова та її молодші синочки, учні нашої школи – десятикласники Денис і Максим Батрови: вони приготували улюблені домашні ласощі. Все це було виставлено на продаж у приміщенні їдальні. В результаті було зібрано  – 3565 гривень. А потім делегація від НВО разом з директором віднесла їх Сергію Миколайловичу Гриненку додому. Разом з тим вони й провідали бійця та побажали йому якнайшвидшого одужання.


Дню Гідності та Свободи присвячено

  Мине зовсім небагато часу і про захисників нашої держави писатимуть книги, зніматимуть кінофільми. Про приклади служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої протиставили  свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.






 (голосів: 1)
| 21.11.2016 | Переглядів: 929 | Коментарів: 0 | Друкувати |




Додавання коментаря


Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код: